Szélesség
Profilarány
Átmérő
Személy
Kisteher
Off-road
Nyári
Téli
Négyévszak
Márka
Defekttűrő
XL
Fogyasztás
Tapadás
Zaj
 
Kosár

A kosár üres

Gyártók

Elérkezett a téli gumi időszak! Miért fontos a váltás?

Elérkezett a téli gumi időszak! Miért fontos a váltás?Mivel már az éjszakai és a hajnali hőmérséklet bőven hét oC alá zuhant, az autószerelő műhelyek és gumisok igen zsúfoltak, hiszen elérkezett a téli gumi időszaka. Ennek ellenére több autótulajdonos inkább a végsőkig vár, pedig a halogatás rendkívül kockázatos helyzeteket teremthet!

A szakemberek nem véletlenül határoztak meg határértéket, ugyanis az erre az időszakra jellemző esőzések okozta nedves aszfalt e hőmérséklet alatt nem szárad meg kellően, az ilyen felületen pedig a nyári gumik képtelenek teljesíteni, így akár komoly balesetek is bekövetkezhetnek. Ezzel szemben a téli gumikkal nem történhetnek ilyesfajta váratlan, veszélyes helyzetek, hiszen megfelelően tapadnak a nedves aszfalton, így kizárt, hogy az autó sofőrje elveszítené az irányítást a gépjármű felett egy kipörgés vagy megcsúszás miatt.

Természetesen ahhoz, hogy a téli gumikkal biztonságosan tudjon vezetni a csúszós utakon, elengedhetetlen, hogy a gumiabroncsok ne legyenek túl régiek, hiszen, mint minden más eszköznek, a téli gumiknak is megvan a végső élettartamuk, ami fölött már nem tanácsos használni őket.

Ha téli gumijai már elöregedtek, cserélje le a gumiabroncsokat, vásároljon új téli gumikat kínálatunkból! A minőséget garantáljuk!