Szélesség
Profilarány
Átmérő
Személy
Kisteher
Off-road
Nyári
Téli
Négyévszak
Márka
Defekttűrő
XL
Fogyasztás
Tapadás
Zaj
 
Kosár

A kosár üres

Gyártók

7 fok alatt időszerű a téli gumi csere

7 fok alatt időszerű a téli gumi csereA gumiabroncs gyártók folyamatosan igyekeznek jobbnál-jobb gumikat piacra dobni. Mindig érkezik valami újdonság, ami az előzőnél jobb, biztonságosabb, sokoldalúbb. Egy valamit azonban még nem sikerült egyik gumiabroncs márkának sem kiviteleznie. Nincs olyan gumiabroncs, ami képes a nyári gumik és a téli gumik egyedi tulajdonságait egyszerre ötvözni magában. Ezért még mindig elkerülhetetlen a téli gumi csere.

A téli gumi csere szabályai világosan kimondják, hogy mikor kell a gumicserét beütemezni: amikor a nappali hőmérséklet már tartósan 7 celsius fok alá süllyed. Ez a szabály vajon mennyire örök érvényű? Annyi biztos, hogy nem érdemes sokáig húzni a téli gumi cseréjét, mert október, november környékén már bekövetkezik az átmeneti időszak, azután pedig a téli időjárás is eljön.

Amire ügyelni érdemes az az, hogy az autó használatának jellemzői is befolyásolják a téli gumi csere idejét. Így, aki inkább kora reggel, illetve késő este ül autóba, az hamarabb is cserélhet gumit, mert ilyenkor alacsonyabb a hőmérséklet, mint nap közben.

Keressen meg minket bizalommal elérhetőségeinken, és ütemezze be időben a téli gumi cserét!