Szélesség
Profilarány
Átmérő
Személy
Kisteher
Off-road
Nyári
Téli
Négyévszak
Márka
Defekttűrő
XL
Fogyasztás
Tapadás
Zaj
 
Kosár

A kosár üres

Gyártók

Melyek azok a tényezők, amik szükségessé teszik a nyári gumik cseréjét?

nyári gumi cseréjeAhogy a téli gumikat, úgy a nyári gumiabroncsokat is szükséges bizonyos időközönként lecserélni. Előbbiek esetében még könnyedén meg lehet állapítani, hogy mikor jött el a váltás ideje, hiszen az idős téli gumiabroncsok már nem úgy tapadnak, mint újkorukban, azonban a nyári gumik cseréjének szükségességére elsőre nehéz felfigyelni. Bizonyos tényezők figyelembevételével ez nem jelenthet gondot, így az autós időben tud intézkedni a nyári gumik cseréjével kapcsolatban.

 

A nyári gumi cseréjének szükségességéhez meg kell vizsgálni az abroncsok barázdamélységét! Ha az 1,6 mm, vagy az alatt van, és az indikátorok jól kivehetőek, akkor már ne is szereltesse fel az elhasználódott gumiabroncsait, hanem váltson mihamarabb újakra.

 

A nyári gumi cseréjéhez érdemes tisztában lenni a gumiabroncsok életkorával is. Ha a nyári gumik hat évnél idősebbek, ne használja őket! Ez abban az esetben is érvényes, ha ez idő alatt alig, vagy egyáltalán nem voltak alkalmazásban, ugyanis az anyaguk elöregedett, így nem tudják biztosítani a vezetéshez a megfelelő körülményeket. Az abroncsok életkorának meghatározásában a DOT szám a segítségére lesz.

 

Ha Ön is érintett, mihamarabb cserélje le nyári gumijait, és szerezze be kínálatunkból új abroncsait! Ha a vásárlás előtt kérdései lennének a termékekkel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!