Szélesség
Profilarány
Átmérő
Személy
Kisteher
Off-road
Nyári
Téli
Négyévszak
Márka
Defekttűrő
XL
Fogyasztás
Tapadás
Zaj
 
Kosár

A kosár üres

Gyártók

Mit jelentenek az alufelninél azok a bizonyos számok?

Amikor valaki először szeretne alufelnit vásárolni, szembesül azzal, hogy a kínálat óriási, és nehéz kiigazodni, melyik lesz biztosan jó. A jó hír az, hogy ez csak elsőre tűnik nehéznek, ha valaki tudja, hogy a termékek nevében megadott számok mit jelölnek, akkor már könnyű dolga lesz. Nézzünk egy példát!

 

Példánkban azt az alufelnit vesszük alapul, amelynél a következők vannak megadva: 5/108 18X8 ET42. Az 5-ös szám a csavarok számát jelenti, amelyekkel az alufelnit felfogatjuk a kerékagyra. A 108 az az osztókör, a csavarok által meghatározott kör átmérője, milliméterben. A 18-as szám jelenti, hogy a termék 18 coll átmérőjű, a 8-as pedig, hogy 8 coll szélességű. Ezen kívül fel van még tüntetve az ET szám, jelen esetben 42. Ez egészen pontosan a felni kerékagyra való felfekvési síkjának, illetve a függőleges felezési síkjának a távolsága, milliméterben megadva.

Reméljük, segítettünk megérteni az alufelnik titkait, és közelebb kerülni a vásárláshoz. Amennyiben kérdése van, bátran keressen fel minket!